/BLOG

KENAPA WAJAH ANDA PERLUKAN PELEMBAB DI WAKTU MALAM

Assalamualaikum, salam hujung minggu semua, bonda nak share sini pulak topik yang bonda share beberapa hari lepas di page fb khalila . "Kenapa kita perlu pakai pelembap sebelum tidur." Ramai yang pandang remeh perkara ni. Tidak kurang juga yang malas nak bersusah payah nak pakai pelembab bila mata dah mengantuk. Jangan menyesal di kemudian hari tau! [...]

BETUL KE KULIT BERMINYAK TAK PERLUKAN PELEMBAB??

Jangan keliru ya!! Kulit berminyak seperti juga kulit kering atau normal, tetap memerlukan moisturizer atau pelembab. ketika cuaca panas pori-pori kulit akan terbuka manakala sebaik memasuki ruangan yang berair cond atau suhu tiba-tiba bertukar dingin, pori-pori akan menutup. Keadaan ini akan membuat lapisan kulit dalam 'terpaksa' menghasilkan minyak sebagai respon terhadap perubahan suhu. Minyak yang [...]

By |October 11th, 2017|Bacaan Menarik, BLOG|0 Comments

Khalila Miracle Skincare Set

Satu set mengandungi Khalila Miracle Foam Cleanser dan  Khalila Miracle Day/Night Cream. Set ini merupakan set paling asas untuk ‘home treatment’. HOME TREATMENT ini adalah penjagaan asas wajah yang WAJIB kita lakukan walaupun kita hanya duduk di rumah iaitu mencuci wajah dan merawat/mengawal kelembapan wajah setiap hari bermula dari awal pagi hinggalah sebelum tidur. Miracle Skincare Set ini hanya mengandungi 2 item asas iaitu:- -MIRACLE FOAM CLEANSER 50ML -MIRACLE DAY/NIGHT CREAM 10G Set ini sangat menepati citarasa wanita moden yang bekerja yang sangat pentingkan masa.PERCAYA TAK?ada pengguna yang hanya keluar ke pejabat atau berlibur dengan set asas ini. Satu pencuci dan satu krim yang boleh pakai bila-bila masa.Masukkan dalam beg tangan dan JOM KELUAR!! […]

Khalila Light CC Cream bukan sembarangan Sunblock

By |October 4th, 2017|BLOG, detail produk, Produk, Saranan penggunaan, video|0 Comments

Fungsi Gliserin (Glycerin) dalam kosmetik

Anda banyak terbaca perkataan glycerin dalam kebanyakan produk kosmetik yang anda jumpa di farmasi dan kedai kecantikan? Tapi tak faham langsung apa bahan tu. Apa itu Gliserin (glycerin) Gliserin adalah sebatian organik yang merupakan komponan yang tidak berbau, tidak berwarna, likat dan manis serta rendah toksid. Ia juga dikenali sebagai gliserol (glycerol). Gliserin dalam bentuk asalnya dihasilkan dengan memisahkan lemak dan minyak binatang atau sayuran semasa membuat sabun atau lilin, asid-asid lemak atau lemak alkohol (etanol). […]

By |October 4th, 2017|bahan organik, BLOG|0 Comments

PETUA NAK MULAKAN PENJAGAAN WAJAH ORGANIK

Dah lama pakai skincare merbahaya?? Alhamdulillah anda dah mula berjinak untuk mencuba Khalila yang Organik dan Mesra Bilas. ok admin sharekan beberapa tips ya. mana tahu boleh membantu anda mendapat kesan maksima khalila ni. 1. Berhenti gunakan mana-mana skincare yang ada sekarang dalam 4-7 hari. Freekan wajah anda dari sebarang bahan kimia. Sepanjang freekan wajah [...]

By |September 19th, 2017|BLOG|0 Comments

Serum berasaskan Aloevera

Serum khalila ni berasaskan bahan utamanya aloe vera.. Pada yang dah dengar akak cerita kat ikimfm tadi kenapa kami pilih aloevera sebagai bahan utama kebanyakan item khalila Aloevera ni Bagus sgt tau. Banyak sangat manfaat lidah buaya ni. Bukan sahaja untuk wajah malah manfaat lidah buaya seluruh tubuh anda mulai dari kepala sampai kaki. Tak [...]

By |September 19th, 2017|ALOEVERA, Bacaan Menarik, bahan organik, BLOG, detail produk, SERUM|0 Comments

MIRACLE SERUM BY KHALILA

SETITIK SAHAJA BAGAIKAN BOTOX SELURUH WAJAH!     Dengan bauan epal yang sangat wangi. Hari anda tak sempurna tanpa setitik serum ini. MIRACLE SERUM BY KHALILA untuk seluruh badan anda tau!  Pemakaian di wajah untuk:- Menaikkan pipi yang jatuh dan mengembalikan kemanisan senyuman anda! Melembapkan kulit yang super kering Mengecilkan pori wajah Mengurangkan jeragat serta [...]

MANFAAT ALOEVERA – SEMUA DALAM SATU

Kenapa kami pilih ALOEVERA dalam kebanyakan item kami.. Banyak sangat manfaat lidah buaya ni. Bukan sahaja untuk wajah malah manfaat lidah buaya seluruh tubuh anda mulai dari kepala sampai kaki. Lidah buaya adalah tanaman yang memiliki banyak manfaat untuk kesihatan dan juga kecantikan kulit wajah anda kerana mengandungi begitu banyak nutrisi. Gel Lidah buaya secara [...]

Apakah Sodium laureth Sulfate (SLS)

JOM PERIKSA LABEL KOSMETIK ANDA.. Ada Sodium Lauterh Sulfate tak?? Tahu tak... Sodium laureth sulfate tu adalah sejenis ibu sabun yg selalu digunakan sebagai pencuci lantai😲😲😲😲 *KHALILA MIRACLE SKINCARE Bebas dari Sodium Lauterh Sulfate Bahaya Sodium Laureth Sulfate pada kosmetik ===================================== Bercakap mengenai bahan berbahaya tidak hanya terbatas bahaya merkuri pada kosmetik saja yang ternyata [...]

By |August 14th, 2016|Bacaan Menarik, BLOG|2 Comments