Dah lama pakai skincare merbahaya??
Alhamdulillah anda dah mula berjinak untuk mencuba Khalila yang Organik dan Mesra Bilas.

ok admin sharekan beberapa tips ya. mana tahu boleh membantu anda mendapat kesan maksima khalila ni.

1. Berhenti gunakan mana-mana skincare yang ada sekarang dalam 4-7 hari. Freekan wajah anda dari sebarang bahan kimia.
Sepanjang freekan wajah ni anda boleh gantikan bahan  semula jadi yang ada dalam rumah je sebagai ganti. kena rajin sikit lah kan. kalau ada daun lidah buaya, anda boleh gunakan sebagai pencuci, serbuk kopi sebagai scrub dan boleh juga gunakan gel lidah buaya tu sebagai pelembap juga.

2. biasanya  jika dalam masa freekan wajah ni ada timbul jerawat nakal.
Tujuan kita freekan wajah selama seminggu ni adalah untuk memastikan sisa-sisa bahan kimia lama pada wajah tidak tertinggal dan nak bagi peluang kulit anda menjadi ‘suci’.
Ada sesetengah skincare, bila stop akan munculkan jerawat bagai cendawan tumbuh selepas hujan. so masa ni la kita nak tengok apa nak jadi bila stop produk kimia tu.

Kadang-kadang, bila tak freekan wajah terus start skincare baru, ramai yang tersalah anggap bahawa skincare baru tidak sesuai; jerawat naik bercambah; padahal itu adalah kesan peninggalan skincare terdahulu.

jika anda dah guna skincare kimia tu dah bertahun.. seminggu ni sebenarnya tak cukup tau.. tapi takpe jika korang nak sambung dengan skincare organik, kita boleh usahakan penjagaan secara semulajadi pulak. biarkan bahan organik ni bantu wajah anda ya.

3. Bila dah guna skincare baru terutama yang organik macam khalila, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna). DON’T GIVE UP ok.. normal.. bagi peluang skincare organik manjalankan kerja-kerja nya.

Produk organik ni ibarat macam kita amalkan ulam-ulaman..bukan macam kita makan ubat ya..

Ubat kita makan boleh terus hilang sakit Sebaliknya kita makan ulaman untuk faedah jangka panjang.

Jadi  begitulah juga dengan produk organik ni.
Bukan pakai khalila hari ni.. Dalam masa 3hari dah nampak kesannya..


4. Jika produk anda sebelum ni sedikit sahaja kandungan kimianya, tiada merkuri dan wajah anda ok. 1-2 hari sudah cukup untuk neutralkn wajah anda dan, boleh terus tukar skincare.

5. Sepanjang tempoh anda freekan wajah (juga sepanjang anda gunakan skincare organik macam khalila ni), PASTIKAN minum air masak dengan secukupnya. bagi membantu memberi oksigen yang cukup pada kulit wajah anda.

6. Bila dah start pakai skincare organik, pastikan juga amalkan juga cara hidup yang sihat. banyakkan makan buah-buahan dan elakkan mengambilan kafein untuk kekalkan wajah anda agar AWET MUDA 🙂

 

SELAMAT BERTUKAR KE SKINCARE ORGANIK

BELI KHALILA SEKARANG!