JOM PERIKSA LABEL KOSMETIK ANDA..
Ada Sodium Lauterh Sulfate tak?? Tahu tak… Sodium laureth sulfate tu adalah sejenis ibu sabun yg selalu digunakan sebagai pencuci lantai😲😲😲😲
*KHALILA MIRACLE SKINCARE Bebas dari Sodium Lauterh Sulfate

Bahaya Sodium Laureth Sulfate pada kosmetik
=====================================

Bercakap mengenai bahan berbahaya tidak hanya terbatas bahaya merkuri pada kosmetik saja yang ternyata cukup mengusik kehidupan kita. Ternyata ada banyak sekali penggunaan bahan kimia yang tidak tepat guna sehingga menyebabkan kesan yang tidak baik apalagi jika bahan-bahan tersebut digunakan secara langsung dengan organ tubuh manusia.
Salah satu bahan yang juga termasuk menarik perhatian untuk dijadikan pembahasan oleh banyak pihak adalah sodium laureth sulfate. Bahan kimia yang bernama sodium laureth sulfate ini sering ditemui pada beberapa jenis produk keperluan rumah tangga seperti detergen pencuci pinggan mangkuk, detergen pencuci pakaian, sabun mandi, ubat gigi dan juga sabun cuci muka. Penggunaan sodium laureth sulfate ini masih dipakai oleh kebanyakan jenama kerana mampu menghasilkan buih yang banyak.
Padahal produk yang baik adalah yang tidak berbuih berlebihan kerana itu bererti jika lebih banyak buih maka kandungan sodium laureth sulfate pada bahan nya sangat lah tinggi.
Namun kebanyakan masyarakat merasakan tidak bersih jika mandi atau cuci wajah tidak dengan sabun yang buihnya sedikit.. kandungan sodium laureth sulfate sangat lah tidak baik jika terus menerus masuk ke dalam tubuh manusia.
Ada beberapa kesan langsung yang boleh atau malah sering kali kita rasakan seperti IRITASI KEMERAHAN PADA MATA, KULIT dan TERASA PANAS SETIAP KALI PENGGUNAANNYA. Efek kesat atau terasa kering setelah menggunakan produk pembersih salah satu nya kerana kandungan sodium laureth sulfate yang sekaligus menghilangkan kelembapan yang diperlukan kulit manusia untuk melindungi kulit dari sinar matahari.
PERIKSALAH KANDUNGAN PRODUK KOSMETIK ANDA OK!!
Atau PILIHKAN PRODUK PENJAGAAN WAJAH YANG ORGANIK..
“SELAMATKAN WAJAH ANDA DARI BAHAN KIMIA YANG MEMBAHAYAKAN. BERTUKARLAH KEPADA YANG ORGANIK”
SAYANGI DIRIMU.. YAKINI KHALILA..

Homepage


Http://www.facebook.com/KhalilaBeauty